blog„Příroda a knihy patří očím, které je vidí.“ Ralph Waldo Emerson

„Příroda a knihy patří očím, které je vidí.“ Ralph Waldo Emerson

Nový rok, nové plány, nová předsevzetí. Jak to máte vy? Jako bychom otevírali další knihu a jejích 365 stránek. Velmi ráda v sobě čtu, každé nové vydání knihy je plné zážitků, přátel, práce, nových setkání a cest. Vnímám každou stránku a pozoruji s hravostí a zvědavostí, co mi mnoho informací a podnětů každý den přináší. Co mi chtějí situace říct, kam mě vedou, směřují a volají. Ne nadarmo naše spolupráce s Adélkou z Essence for Life nese podtitul „Cestuj tak daleko, až poznáš sám sebe.“ Ano, slyším někdy ten vnitřní hlas, že není třeba cestovat nikam, abychom se mohli poznat, přesto vím, že inspirace, ladění a mnoho AHA okamžiků příchází právě na cestách.

Otevírám stránku 7 své letošní knihy. Procházím fotky z pobytu s jógou ve Vietnamu v roce 2018. Navštívila jsem ho tehdy poprvé a připadá mi, že je to nedávno. Vzpomínám na hřejivé paprsky slunce, pláž a teplé moře, naprosto odlišnou kulturu místních lidí, jejich vřelost a přijetí, na jedinečnou atmosféru jógových lekcí.

Poleťte s námi otevřít naši jógovou knihu.

HaLong – nádherná zátoka v Tonkinském zálivu, kde se geologická, horotvorná činnost naší planety projevila tak skvěle, že je řazena do Seznamu světového dědictví UNESCO a k novým sedmi divům světa. V této krásné oblasti se budeme společně ladit skrze jógu, všímavost, přítomnost na spojitosti všeho a fyzicky se staneme součástí tohoto skvostu. Zde budeme číst a poznávat nejen sami sebe. Vnímat vodu, vápencové útvary vystupující nad hladinu, plynutí a to vše ve spojení s jógou, s živly vně i uvnitř nás.

Ráno a večer nás čekají tematicky laděné lekce jógy na palubě lodi v dynamice, plynutí a díky pohybu mořské vody tak trochu i v bezpečné míře nestability.  Navíc s dechberoucími výhledy na skaliska Dračí zátoky. Příjemné budou zcela jistě i odpočinkové dny na plážích ostrůvku Cat Ba, kde budeme jógovat, relaxovat, meditovat, číst. Rozhodně si užijeme i rušnou Hanoi a blízké okolí. Bude  možností, jak vnímat i náš vnitřní ruch a chaos a nacházet cestu, možnost, jak zůstat sám sebou, s nadhledem, klidem a rovnováhou, ať se děje cokoliv. Těším se na příliv nové energie, která s jarem přichází a kterou naším společným čtením ve Vietnamu doplníme. Iva

Více informací o pobytu v termínu 3. 9. – 15. 9. 2023 a možnost přihlášení zde: https://www.essenceforlife.cz/joga-ve-vietnamu/

Všechny lekce jógy probíhají v současné době v klidném prostředí rodinného fitness centra Muscle Factory Březnice.

IC Yoga  Březnice 

Muscle Factory Březnice

Rožmitálska 144, 262 72 Březnice

tel.:605 724 977, e-mail: ivaceradska@seznam.cz