blogJógový začátečník aneb další nový kurz

Jógový začátečník aneb další nový kurz

Čím jsem starší, tím méně vnímám potřebu mít vše pod kontrolou, dokázat odpovědět přesně tak, jak si okolí žádá. Ba naopak. Snažím se v ostatních rozvíjet jejich schopnosti vlastního úsudku, schopnost nechat se vést vlastní intuicí a zvědavostí.

Často se v poslední době setkávám s touhou lidiček kolem, začít s jógou. Dlouho o tom někteří mluví předtím, než začnou a já jim často říkám, že každý má svůj správný čas a především, ať na sebe „netlačí“, nechají vše dozrát. Mnozí nevědí, co od jógy očekávat. Někdo, možná jako já kdysi, vidí v józe válení a ležení, motání končetin a vlastně nudu. Někteří postupně vnímají, i tak trochu tuší, že to možná bude fajn, když je jógy stále všude kolem víc a víc. Já vám říkám, JE MOC FAJN. Ve správný okamžik si vás najde. Pokud ne, i tehdy je vše v pořádku.

Již podle definice o tom, že jóga není dogma, neboť podkladem jógy je idea, že se může stát každý sám sebou, vede k tomu, že není potřeba halit ji do kouzel a dokonce magie. (Byť historie sahá hluboce k různým kořenům.) Jóga je o přítomném okamžiku a ten je právě teď! Ve 21.století, v naprosto jiných rozměrech společnosti. (Podotýkám, že nepopírám tradici, jen zkrátka vnímám komplexně a s nadhledem). Jóga je skvělou příležitostí k práci s tělem, dechem, myslí i emocionální rovinou každého z nás.

Proč tedy dnes téma o jógovém začátečníkovi? Kdo jím je a kdo ne? Kde je brána k pokročilosti či dokonalosti? Ráda se inspiruji přírodou, to už víte, ta nezná hranice, vždy najde cestu.

a

Všechny lekce jógy probíhají v současné době v klidném prostředí rodinného fitness centra Muscle Factory Březnice.

IC Yoga  Březnice 

Muscle Factory Březnice

Rožmitálska 144, 262 72 Březnice

tel.:605 724 977, e-mail: ivaceradska@seznam.cz