blogKdyž dva dělají totéž

Když dva dělají totéž

Když dva dělají totéž, nikdy to není stejné. V případě pohybu je to naprosto jasné. Každý jsme jedinečný ve všem, co děláme. To mi připomíná následující slova: „Samotná naše existence je víc než dost.“

(Děkuji Darjo )

Každý máme své možnosti a limity, které můžeme měnit tak, jak v danou chvíli potřebujeme, tak, jak v daný okamžik vnímáme a respektujeme sami sebe. V dnešním článku pak to, jak posloucháme především své tělo a jeho potřeby.

Společně s fyzioterapeutkou Ivou jsme připravily sérii krátkých videí. Naším záměrem není tvorba online prostoru, ale přiblížení nás samých, naší vášně a radosti z pohybu vám, kteří nás chcete vidět, vnímat a naladit se spolu na naše setkávání „na živo“ na seminářích, pohybových pobytech s jógou a fyzio lekcemi.

S jarem vše nabírá sílu z prvních teplých dnů, v nichž slunce zahřívá a svými paprsky probouzí radost, touhu i naději pro vše nové, co vzniká.

Každý nový den začíná příslibem začít něco nového, dát do svého režimu malou změnu a se zvědavostí jít dál, krůček po krůčku.

a

Přinášíme vám krátkou známou sekvenci sestavy Pozdravu slunci. Na první pohled se může jevit jako lehká či naopak těžká. Bolí vás záda a nevíte, zda můžete? Vyzkoušejte naše krátké video. Netlačte na sebe. Když dva dělají totéž, není to totéž.

Krůček po krůčku procházejte mezi pozicemi. S nádechem stoupejte, s výdechem klesejte a existující výjimky v pozici psa hlavou dolů, kdy stoupáte s výdechem, nechte na osobní setkání. Tam je prostor pro naše vedení, ladění se a společné sdílení. Kouzlo a umění doteku.

Tato sekvence působí blahodárně na všechny naše struktury. Učí nás vnímat své tělo, pocity a dech. Ovlivňuje svalový tonus a protažení svalů, aktivuje naše klouby, zapojuje páteř v předozadním směru, zahřívá naše tělo. Účinně podporuje cévní a lymfatický systém, proud toku energie. Má skvělé účinky na naši náladu, příjemně nás nastartuje do nového dne. Učí nás přijímat skutečnost, že občas jsme chvíli dole a chvíli nahoře, cykličnost všeho. Dává nám možnost vidět svět z více úhlů pohledu, možnost vědět, že v životě se můžeme bez ostychu zastavit, nadechnout, než půjdeme, krůček po krůčku, dál. 

Zkuste se naladit na cyklus Pozdravu slunci. Každý je jiný. Je takový, jaký je přítomný okamžik.

PS: Nezapomeňte! Dělejte každý den tolik Pozdravů slunci, kolik je vám let .

 

Všechny lekce jógy probíhají v současné době v klidném prostředí rodinného fitness centra Muscle Factory Březnice.

IC Yoga  Březnice 

Muscle Factory Březnice

Rožmitálska 144, 262 72 Březnice

tel.:605 724 977, e-mail: ivaceradska@seznam.cz