blog„Jednou za rok vyjeďte někam, kde jste ještě nebyli. “ Dalajláma

„Jednou za rok vyjeďte někam, kde jste ještě nebyli. “ Dalajláma

Tak činím, neboť naše Země má tolik krásných i jiných míst, která nám mohou být velikou inspirací pro náš život i to, jak sami se sebou nakládáme.

Přiznám se, že je pro mě velmi milé a vlastně úžasné, jak sama v sobě vnímám přítomnost živlů a jejich důsledky. Je pravda, že často čteme citáty a články, které nás k této dovednosti vybízí, jako by se živly staly hitem sítí. Na druhou stranu, pokud pouze čteme a posloucháme, kde a jak zažehnout svůj potenciál, jak nevyhořet a podobně, nacházíme se pouze v hlavě, tedy pouze na úrovni naší mysli a tam se nedaří.

Díky několika kurzům jógy pro zdravé emoce, kterými jsem v posledních letech sama prošla a současně provedla množství lidiček, jenž si ke mně cestu našli a opětovně se vrací, mám pokaždé možnost i já sama, dostat se o něco hlouběji do těla. Blížit se k podstatě mých živlů, doopravdy cítit, kdy vše přirozeně funguje bez zásahu a dopadu mysli, která čas od času zůstává nám všem zacyklená, ignorující k potřebám těla. Té mysli, která nedovolí otevřít intuici, vděčnost a laskavost a možnost opřít se tak o hlubší důvěru. Mysl, jenž jede pouze na potřebách vlastního ega!

Pouze tehdy, když respektujeme své pocity a počitky, dokážeme vnímat, kdy potřebujeme vodní lázeň, kdy hebkost doteku hmoty, kdy větrnost běžného pracovního života a kdy zastavení a zklidnění. Zřetelně cítíme, kdy přichází okamžik nového tvoření, podobně jako se vynoří z nitra Země nová energie.

Tehdy nastává rovnováha a dynamika všeho.

Jinými slovy, kdy se coby prázdná nádoba tělo energeticky naplní, abych mohla a abychom mohli posouvat nejen sebe, ale i ostatní dál.

 

Zde získává smysl a můj směr ono známého: „Z prázdného hrnku druhým nenaliješ“.

Realita nebo sen?

… Babí léto v půli října, rána jsou již chladná a večery nabádající k šálku teplého čaje. Den nabitý povinnostmi.  Máte to také tak?

Jak moc cítím potřebu dočerpat vlastní zdroj. Hmmm. Tělo touží po teplé lázni plné minerálů a třeba i léčivého bahna, které vyživí nejen pokožku, bránu do našeho těla, nýbrž i orgány a části, které mají opravdu moc a sílu živlů.

uším západ slunce oznamující kratší den, vnímám teplo a ticho,  klidnou a čistou mysl. Hmmmm.

Cítím omamnou vůni léta… Já a můj dech. Tady a teď… 

Přesně takový pocit bude brzy hmatatelnou realitou.

Ano, taková cesta nás čeká na dalším společném cestování s jógou a živly, tentokrát v Jordánsku a to již za 14 dnů.

Mrtvé moře, skalní město Petra, pouštní oblast Wadi Rum a konečně životaplné Rudé moře plné barev a hravosti a jak jinak, se mnou vždy i zvědavost a lekce jógy. Cesta k návratu do rovnováhy.

Díky živlům v sobě, díky živlům vůbec, díky vnitřní touze, zvědavosti a hravosti, díky světu a hlavně díky Essence for life můžeme společně objevovat plnost a prázdnotu uvnitř sebe, doplnit energii tam, kde je potřeba a těšit se na úchvatná místa naší planety.

Moc se těším, Iva.

Všechny lekce jógy probíhají v současné době v klidném prostředí rodinného fitness centra Muscle Factory Březnice.

IC Yoga  Březnice 

Muscle Factory Březnice

Rožmitálska 144, 262 72 Březnice

tel.:605 724 977, e-mail: ivaceradska@seznam.cz