blogHravě a zvědavě na Korfu

Hravě a zvědavě na Korfu

Hravost a zvědavost jsou dvě slova, která mi v posledním roce svým způsobem mění život. Ne slova, nýbrž jejich obsah mi umožňuje nové vhledy všemi směry a také vnímání a pohled na sebe sama a ostatní.

Se zvědavostí jsme s Adélkou z Essence for Life připravovaly další pobyt. Tentokrát byl určený pro ty z nás, kteří byli po době covidové lačni po odpočinku, zklidnění a vyčištění mysli ve spojení s jógou.

A že nás takových je.

Smaragdový řecký ostrov Korfu v tyrkysově modrém jónském moři byl skvělou volbou pro náš záměr. Vše, co se zde v prosluněném týdnu odehrálo bylo protkáno zvědavostí, vnitřním dotazováním, konfrontací s realitou, hravostí a ve finále širokým úsměvem.

Ranní i večerní lekce byly laděny opravdu tematicky, ne ledabyle poskládané pozice. Postupně jsme oslovovaly nejen jednotlivé části těla ať už po stránce fyzické i fyziologické, nenápadně jsme se ladily na vše, co se odehrává uvnitř nás samých v hlubších úrovních. Moc milé je vnímání všeho, pokud přidáme laskavost, komplexnost, funkčnost a obohacení našeho já, pokud se na sebe i na vše ostatní naučíme pohlížet z více úhlů pohledu, s lehkostí, soucitem i nadhledem. 

Tehdy se mi vždy poskládá i funkční, inspirující jógová skupina na našich pobytech. Skupina se skvělou dynamikou, v níž bývá každý z nás dílkem mozaiky různých barev. Rozumějte veselých barev!

Co se stane, když dáte do života hravost a zvědavost? Vyzkoušejte.

řeba v našem případě: Zapomenuté doklady doma před odletem? Kdy jindy lze se zvědavostí prověřit pevnost rodinných vztahů v čase nad ránem? Nádech, výdech, hravost a zvědavost. Věřte, nakonec jsme odlétly vstříc zážitkům všechny a milá, ve finále usměvavá paní bude na tuto zkušenost dlouho vzpomínat.

Nová spolubydlící, nová lektorka i nové prostředí mohou být další příležitostí k nalezení cesty k sobě i v sobě. Cestou všímavosti, tichého pozorování, uvědomění i zvědomění, přesně tak, jak si dovolíme.

Moc hezké spojení – dovolit si s dovolenou. Dovolit si nejen týdenní rozmazlování, ale dovolit si bez posuzování a očekávání být sám sebou, ve zdravé mysli, v co nejzdravějším těle, ve zdravé společnosti.

Společně se skvělou partou, která opět dokázala vytvořit úžasnou, neopakující se atmosféru našeho pobytu. Krásně barevná mozaika osobností doplněná jógou, východy a západy slunce, měsícem v úplňku, pestrostí živlů, s nimiž jsme se ladily i fascinující podívanou kam jen oko dohlédne, stejně jako volností a hravostí třeba ryb.

Moc se těším a s radostí vyhlížím další společné termíny akcí a pobytů.

A navrch ještě několik vzpomínkových hravých okamžiků z naší jógové dovolené na Korfu.

Všechny lekce jógy probíhají v současné době v klidném prostředí rodinného fitness centra Muscle Factory Březnice.

IC Yoga  Březnice 

Muscle Factory Březnice

Rožmitálska 144, 262 72 Březnice

tel.:605 724 977, e-mail: ivaceradska@seznam.cz