blogO jógové cestě na Madeiru

O jógové cestě na Madeiru

S Adélkou z Essence for life se chystáme opět na pobyt s jógou na Madeiru. Několik otázek mi při společném plánování Adélka položila, abychom vám tuto cestu přiblížily. A co nás tedy čeká?

1. Jak vnímáš Madeiru, jak na Tebe působí?

IMG_20210726_054206

Madeira je nepopsatelný skvost, směs vjemů, emocí, zážitků a vzpomínek. Velmi zajímavý ostrov v Atlantiku, který míchá, víří a harmonicky prolíná všechny živly. První, co mě napadá jako odpověď na tuto otázku, jak Madeiru vnímám, je hluboký nádech a výdech spojený s prvním, doslova fyzickým kontaktem se zemí. Není to takové to, „jsem na dovolené“, ale „JSEM NA MADEIŘE“ .😊

Živly, stejně jako emoce mají hodně společného. Ve svých kurzech Jógy pro zdravé emoce ráda používám příměr o tom, že emoce jsou jako vody (oceán), které víří větrnost našich myšlenek. Je jasné, že někdy nás něco pěkně rozohní, někdy rozpálí, na druhou stranu v nás cokoliv zažehne. Radost, štěstí, záměr, změnu…. A právě na Madeiře jsem pro sebe našla vše, co se mnou rezonuje. Navíc je to opravdu ojedinělá destinace s úžasnými podmínkami pro růst vegetace, nesčetná inspirace pro růst i nás samých.

Původně sopečný ostrov nesoucí uvnitř skryté množství energie Země, která dala vznik horským masivům je prostě úžasným zdrojem pro práci s naší vnitřní silou, vůlí, balancí.

 

2. S jakým živlem se zde může vhodně pracovat a jak?

Pracovat lze se všemi živly, rozvíjet smyslové vnímaní, všímavost. Díky své povaze blízké přírodě a jejím zákonitostem se velmi často ladím na spojení, propojení i napojení na schopnosti přírody, na dokonalost, která existuje v jakékoliv podobě, neboť i v nedokonalosti je právě ta pravá dokonalost 😊. Příroda si umí poradit za každé situace. Přesně o tom je práce s živly a k tomu spousta dalších možností, nápadů, zážitků, pohybů a lekcí.

3. Jak vnímáš spojení jógy a Madeiry?

Spojení jógy a Madeiry je náramné. Ať přijdu na jakékoliv místo tohoto ostrova, všude je možnost se ladit, všude je jóga. Rozmanitost všeho, která se promítá do celého pobytu, pokud tedy směřujeme k naší společné akci 😊.

Vždyť jenom rozmanitost samotné skupiny dává prostor na nová, neplánovaná setkání, emoce, nové tváře, nové cesty, zážitky, a třeba i jiné pojetí jógových lekcí s mojí maličkostí.

 

4. Je nějaké místo na ostrově, které Tě vzalo za srdce a chceš se tam vrátit?

…Procházela jsem si fotky. Úžasná jsou všechna místa, samotný Funchal nabízí tolik míst a zákoutí. Moje oblíbené výstupy do hor, a tudíž především výhledy, výstup na Pico Ruivo, východ slunce v horách, vlny oceánu… Za sebe prostě každý kout Madeiry. Určitě si nechám více času na tropickou zahradu. Trochu komerce v ní samozřejmě je, ale rozhodně ne jako naše kioskové ZOO.

Nachází se v ní úžasná flora, zákoutí z různých míst světa – de facto takové Bali na Madeiře. Imponují mi všechny výhledy, zřejmě proto, že mi přinášejí nové vhledy, odlehčení, blízkost nebe s pevnou půdou pod nohama. Vidíte, zase živly 😊. Sopečná Madeira, příjemné větrno, slunce nad hlavou, oceán před očima a nekonečný prostor.

5. Doporučila bys ženám, jak se mají na takovou cestu připravit?

Tak asi jako na každou prima akci s blízkostí přírody, s procházkami i případnými túrami s dobrou náladou, se zvědavostí a lehkostí a s prostorem na jógové lekce i večerní posezení.

Do lekcí podložku, příjemné pohodlné oblečení, slabší svetr nebo mikinu či cokoliv na přikrytí. Pokud mají své oblíbené pomůcky na jógu, například pásek či jógový blok.

Už nyní se mooooooc těším.

Všechny lekce jógy probíhají v současné době v klidném prostředí rodinného fitness centra Muscle Factory Březnice.

IC Yoga  Březnice 

Muscle Factory Březnice

Rožmitálska 144, 262 72 Březnice

tel.:605 724 977, e-mail: ivaceradska@seznam.cz